Przepisy /

Desery /

CIASTO „CHŁOPCY WRACAJMY”

CIASTO „CHŁOPCY WRACAJMY”

Bezglutenowe jabłecznikowe ciasto na niedzielne popołudnie 🙂

Przepis pochodzi ze strony Cook It Lean, którą gorąco polecam 🙂

SKŁADNIKI

  • 3 twarde jabłka
  • 2 łyżki miodu
  • 2 jajka
  • szklanka mąki kasztanowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody
  • łyżeczka przyprawy korzennej lub cynamonu
  • łyżka kakao

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Mąkę, proszek, sodę, przyprawy i kakao dokładnie mieszamy. Jabłka kroimy w średniej wielkości kostkę i mieszamy z jajkami oraz lekko roztopionym miodem, a na koniec dodajemy suche składniki. Ciasto powinno być wilgotne i zwarte ale nie płynne.

Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 30-40 minut do suchego patyczka.

 

Napisane: 29 października 2017 przez maja_lewandowska

1 thought on “CIASTO „CHŁOPCY WRACAJMY”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dietetyk

Maja Lewandowska

Jestem absolwentką medycznego oddziału Collegium Medicum Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, gdzie uzyskałam tytuł magistra Dietetyki.

Znajdź mnie

- Instagram -