Przepisy /

Desery /

CIASTO CZEKOLADOWE

CIASTO CZEKOLADOWE

Gdy daję ten przepis Klientom widzę w ich niedowierzającym spojrzeniu pytanie: „ciasto podczas odchudzania? CZEKOLADOWE???” 😀 – i przepiękny wielki uśmiech 😀

Właśnie tak Kochani:) Fantastyczny przepis na ciasto, które ani nie smakuje ani nie wygląda dietetycznie:)

SKŁADNIKI

  • 6 jaj
  • 70g oleju kokosowego
  • 100g prawdziwej gorzkiej czekolady
  • 80g ksylitolu lub erytrolu
  • 50g mąki kokosowej

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Nagrzej piekarnik do 180 stopni i wyłóż foremkę keksową papierem do pieczenia. Rozpuść olej kokosowy w rondelku i dodaj posiekaną czekoladę. Gdy składniki się połączą zestaw rondel z ognia, dodaj słodzik i jajka. Dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj mąkę kokosową – tu możesz użyć blendera by uzyskać aksamitną konsystencję. Masę przelej do keksówki i piecz ok 20 minut. Możesz piec chwilę krócej aby w środku ciasto pozostało mokre a’la brownie 🙂

Smacznego:)

Napisane: 29 września 2017 przez maja_lewandowska

1 thought on “CIASTO CZEKOLADOWE

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dietetyk

Maja Lewandowska

Jestem absolwentką medycznego oddziału Collegium Medicum Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, gdzie uzyskałam tytuł magistra Dietetyki.

Znajdź mnie

- Instagram -