Przepisy /

Desery /

SUFLETY CZEKOLADOWE

SUFLETY CZEKOLADOWE

Na szybkie zaspokojenie słodyczowo-czekoladowej żądzy 🙂

Przepis pochodzi ze strony Cook It Lean, którą gorąco polecam 🙂

SKŁADNIKI

  • 50 g mąki kasztanowej (ja użyłam kokosowej)
  • 50 g suszonych daktyli wcześniej namoczonych w gorącej wodzie
  • 2 dojrzałe banany
  • 1 łyżka kakao
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • opcjonalnie 2 łyżeczki miodu

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Wszystkie składniki miksujemy w malakserze na gładką masę i przelewamy do foremek na muffinki (mi wyszły 3 jak na zdjęciu). Wierzch można oprószyć odrobiną soli. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut jeśli chcemy otrzymać wilgotne w środku, lub 45 minut jeśli mają być bardziej zwarte. Ja polecam te mięciutkie, można je wtedy wyjadać łyżeczką 🙂

 

Napisane: 12 listopada 2017 przez maja_lewandowska

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dietetyk

Maja Lewandowska

Jestem absolwentką medycznego oddziału Collegium Medicum Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, gdzie uzyskałam tytuł magistra Dietetyki.

Znajdź mnie

- Instagram -