Przepisy /

Desery /

CZEKOLADOWY DESER JAGLANY

CZEKOLADOWY DESER JAGLANY

Pyszny, g臋sty, o konsystencji kaszki 馃檪

deser jaglany

Ten deser mo偶esz przygotowa膰 na wiele sposob贸w – zmiksowa膰 na krem lub zostawi膰 kaszk臋, doda膰 kakao lub nie, doda膰 mas艂o orzechowe lub pokruszone orzechy – ogranicza Ci臋 tylko w艂asna wyobra藕nia 馃檪

 

SK艁ADNIKI NA聽CZEKOLADOWY聽DESER聽 JAGLANY

  • 100g kaszy jaglanej
  • 250ml mleka krowiego 2% lub ro艣linnego
  • 1 艂y偶ka gorzkiego kakao w proszku
  • 2 艂y偶ki mas艂a orzechowego
  • erytrol 2-3 艂y偶ki
  • do ozdoby: u mnie gar艣膰 bor贸wek i rz膮dek gorzkiej czekolady

 

SPOS脫B PRZYRZ膭DZENIA DESERU CZEKOLADOWEGO

Kasz臋 ugotuj na mleku z erytrolem dolewaj膮c w trakcie gotowania wody. Gdy kasza b臋dzie mi臋kka wymieszaj j膮 z mas艂em orzechowym i kakao. W tym miejscu mo偶esz deser zblendowa膰 na g艂adki budy艅 lub zostawi膰 w postaci kaszki. Roz艂贸偶 do puchark贸w i udekoruj 馃檪

 

 

 

 

 

 

 

Napisane: 21 wrze艣nia 2020 przez Maja

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

dietetyk Maja Lewandowska, Nature Life

Dietetyk

Maja Lewandowska

Jestem absolwentk膮 medycznego oddzia艂u Collegium Medicum Uniwersytetu Miko艂aja Kopernika w Toruniu, gdzie uzyska艂am tytu艂 magistra Dietetyki.

Znajd藕 mnie

- Instagram -