Przepisy /

Desery /

DESER SNICKERS

DESER SNICKERS

Karmel, orzeszki, czekolada…  Czego chcieć więcej? 🙂

SKŁADNIKI

  •  50 g daktyli + 50 g gorącej wody
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 250 g mleka (krowie lub roślinne) + 150 g wody
  • 2-3 łyżki erytrytolu
  • 50 g orzeszków ziemnych solonych
  • 50 g czekolady gorzkiej

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Daktyle zalewamy gorącą wodą na kilka godzin wcześniej. Gdy już dobrze nasiąkną razem z płynem blendujemy na gładki mus.

Do garnuszka wlewamy mleko i wodę, wsypujemy kaszę jaglaną i gotujemy przez 20 minut. Pod koniec gotowania wsypujemy erytrytol. Kaszę jaglaną blendujemy na gładko. Orzeszki ziemne lekko rozgniatamy. Czekoladę roztapiamy w mikrofali lub kąpieli wodnej.

Do słoiczków lub pucharków nakładamy warstwę kaszy jaglanej, karmelu z daktyli, orzeszków ziemnych, znowu warstwę kaszy i czekoladę. Posypujemy jeszcze orzeszkami 🙂

 

Napisane: 5 października 2018 przez Maja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dietetyk

Maja Lewandowska

Jestem absolwentką medycznego oddziału Collegium Medicum Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, gdzie uzyskałam tytuł magistra Dietetyki.

Znajdź mnie

- Instagram -