Przepisy /

Dania Główne /

KURCZAK PAK CHOI

KURCZAK PAK CHOI

Mega szybki obiad z tylko 3 głównych składników 🙂

kurczak pak choi

 

Wyznaję filozofię prostego gotowania – nie mam na co dzień czasu na wymyślne potrawy, a jak chcę ugotować wymyślnie to mi nie wychodzi i wtedy wybieram restaurację 🙂

Takie obiady jem na co dzień – zmieniam tylko podstawowe składniki, a dodatki zawsze jakieś się znajdą 🙂

 

SKŁADNIKI

  • 150g chudego mięsa drobiowego (u mnie pierś z kurczaka)
  • 1 kapustka pak choi
  • 50g makaronu ryżowego

dodatkowo:

  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sos sojowy lub sól, świeża kolendra

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Makaron wrzuć do wrzątku i ugotuj według zaleceń na opakowaniu. W międzyczasie podsmaż na oliwie posiekaną cebulkę i czosnek. Po chwili wrzuć pierś pociętą na paseczki. Dopraw sosem sojowym, wrzuć świeże zioła jeśli masz, podsmaż przez chwilę. Na koniec dodaj poszatkowaną kapustkę i smaż wszystko maksymalni 1-2 minuty aby warzywo tylko lekko zwiędło.

Podaj z ugotowanym makaronem 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Napisane: 17 października 2020 przez Maja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dietetyk Maja Lewandowska, Nature Life

Dietetyk

Maja Lewandowska

Jestem absolwentką medycznego oddziału Collegium Medicum Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, gdzie uzyskałam tytuł magistra Dietetyki.

Znajdź mnie

- Instagram -