Przepisy /

Dania G艂贸wne /

TAJSKA POTRAWKA

TAJSKA POTRAWKA

Z krewetkami, makaronem ry偶owym i kokosowym mleczkiem 馃檪

 

SK艁ADNIKI

  • 10 oczyszczonych krewetek
  • czerwona papryka
  • cebula
  • 2 z膮bki czosnku
  • gar艣膰 makaronu ry偶owego
  • 2-3 艂y偶ki sto艂owe mleczka kokosowego
  • 2 艂y偶ki oliwy z oliwek
  • sos sojowy
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • s贸l i pieprz

 

SPOS脫B PRZYRZ膭DZENIA

Na rozgrzanej oliwie podsma偶 pokrojone w drobn膮 kostk臋 cebul臋, czerwon膮 papryk臋 oraz przeci艣ni臋ty przez prask臋 czosnek. W tym czasie ugotuj makaron ry偶owy wed艂ug wskaz贸wek na opakowaniu. Gdy cebulka zrobi si臋 szklista przesu艅 warzywa na bok patelni i wrzu膰 krewetki. Podsma偶 je z jednej i z drugiej strony. Dodaj mleczko kokosowe, 2 艂y偶ki sosu sojowego, ma艂膮 garstk臋 posiekanej natki pietruszki聽 i dopraw do smaku sol膮 oraz pieprzem. Na艂贸偶 krewetki wraz z sosem na porcj臋 makaronu i skrop danie sokiem z cytryny.

Smacznego 馃檪

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napisane: 3 listopada 2019 przez Maja

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

Dietetyk

Maja Lewandowska

Jestem absolwentk膮 medycznego oddzia艂u Collegium Medicum Uniwersytetu Miko艂aja Kopernika w Toruniu, gdzie uzyska艂am tytu艂 magistra Dietetyki.

Znajd藕 mnie

- Instagram -