Przepisy /

Dania Główne /

TAJSKA POTRAWKA

TAJSKA POTRAWKA

Z krewetkami, makaronem ry┼╝owym i kokosowym mleczkiem ­čÖé

 

SKŁADNIKI TAJSKIEJ POTRAWKI

  • 10 oczyszczonych krewetek
  • czerwona papryka
  • cebula
  • 2 z─ůbki czosnku
  • gar┼Ť─ç makaronu ry┼╝owego
  • 2-3 ┼éy┼╝ki sto┼éowe mleczka kokosowego
  • 2 ┼éy┼╝ki oliwy z oliwek
  • sos sojowy
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • s├│l i pieprz

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA TAJSKIEJ POTRAWKI

Na rozgrzanej oliwie podsma┼╝ pokrojone w drobn─ů kostk─Ö cebul─Ö, czerwon─ů papryk─Ö oraz przeci┼Ťni─Öty przez prask─Ö czosnek. W tym czasie ugotuj makaron ry┼╝owy wed┼éug wskaz├│wek na opakowaniu. Gdy cebulka zrobi si─Ö szklista przesu┼ä warzywa na bok patelni i wrzu─ç krewetki. Podsma┼╝ je z jednej i z drugiej strony. Dodaj mleczko kokosowe, 2 ┼éy┼╝ki sosu sojowego, ma┼é─ů garstk─Ö posiekanej natki pietruszki┬á i dopraw do smaku sol─ů oraz pieprzem. Na┼é├│┼╝ krewetki wraz z sosem na porcj─Ö makaronu i skrop danie sokiem z cytryny.

Smacznego ­čÖé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napisane: 3 listopada 2019 przez Maja

Dodaj komentarz

Tw├│j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt├│rych wype┼énienie jest wymagane, s─ů oznaczone symbolem *

dietetyk Maja Lewandowska, Nature Life

Dietetyk

Maja Lewandowska

Jestem absolwentk─ů medycznego oddzia┼éu Collegium Medicum Uniwersytetu Miko┼éaja Kopernika w Toruniu, gdzie uzyska┼éam tytu┼é magistra Dietetyki.

Znajd┼║ mnie

- Instagram -